Γ.Χουλιάρας: Τρεις σεισμογράφοι του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου λειτουργούν στη Σαντορίνη

Σύμφωνα με καταχώριση του σε μέσο κοινωνικής Δικτύωσης , ο καθηγητής κ. Γεράσιμος Χουλιάρας  μας ενημερώνει ότι στη Σαντορίνη λειτουργούν από σήμερα τρεις σεισμογράφοι Γεωδυναμικού Ινστιτούτου
Δείτε εδώ την καταχώριση:

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.Τρεις σεισμογράφοι του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου είναι τώρα σε λειτουργία στην Σαντορίνη ώστε να παρακολουθουν την δραστηριότητα στο ηφαιστειακό σύμπλεγμα. Ο ένας βρίσκεται στον αρχαιολογικό χώρο της αρχαίας Θήρας ο δεύτερος στο ΚΕΠ στην Θηρασιά και ο τρίτος στο γυμνάσιο του Εμπορείου. Οι χτεσινές και σημερινές καταγραφές δεν δείχνουν κάποια ιδιαίτερη δραστηριότητα μετά τις τρεις ασθενείς δονήσεις το Σάββατο βράδυ και δεν πρέπει να ανησυχούν οι κάτοικοι τη στιγμή που επίσης αντιμετωπίζουν τα έκτακτα μέτρα που εφαρμόστηκαν από χτες στο νησί λόγω της πανδημίας. Οι καταγραφές απο τους σταθμους είναι προσβάσιμες για όλους και βρίσκονται στην ιστοσελίδα των σεισμολογικων σταθμών στα ακόλουθα λινκ :
Θήρα THERA: http://bbnet.gein.noa.gr/plots/THERA.html
Θηρασιά SAP3: http://bbnet.gein.noa.gr/plots/SAP3.html
Εμπορείο SSNT: https://snac.gein.noa.gr/plotfiles/SSNT.php

Σχόλια

  1. Μάκη, σε παρακαλώ φρόντισε ο σταθμός SSNT να ενσωματωθεί στο Δίκτυο του Αστεροσκοπείου, και κατά συνέπεια και στο Ενιαίο Εθνικό Δίκτυο Σεισμογράφων, γιατί προς το παρόν δεν είναι διαθέσιμος, δηλαδή δεν έχει κανένας πρόσβαση στα δεδομένα του. Για το λόγο αυτό ούτε ο αναλυτής του Αστεροσκοπείου δεν τον χρησιμοποίησε προχθές στην ανάλυση των 3 σεισμών τις 4/4.
    Σε ευχαριστώ προκαταβολικά. Κ. Παπαζάχος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΒΙΝΤΕΟ : Στον Αθηνιό, κατά τη διάρκεια χειρισμών πρόσδεσης, προσέκρουσε ελαφρά στις 7 το πρωί το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο “Πρέβελης”