Κρίσιμη για τον τουρισμό η συνέντευξη τύπου που θα παραχωρήσει στους ξένους ανταποκριτές στη Σαντορίνη ο Πρωθυπουργός


Ο Πρωθυπουργός το προσεχές Σάββατο, 13 Ιουνίου, με φόντο το ηλιοβασίλεμα στη Σαντορίνη και σε μια προσπάθεια διάσωσης της τουριστικής χρονιάς, θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου στους διεθνείς ανταποκριτές
Η κυβέρνηση αρχίζει μια μεγάλη προσπάθεια να ισορροπήσει ανάμεσα στην προστασία της δημόσιας υγείας και στο άνοιγμα της οικονομίας και της κοινωνικής δραστηριότητας και, σύμφωνα με τον Στέλιο Πέτσα, «είμαστε έτοιμοι να κάνουμε βήματα μπροστά και βήματα πίσω».

Μέσα στην εβδομάδα θα ανακοινωθεί από το υπουργείο Υγείας και την Πολιτική Προστασία το σχέδιο για την ομαλή λειτουργία της επίσκεψης των ξένων τουριστών στην Ελλάδα και κυρίως στα νησιά. 

Προετοιμάζεται ένα πλαίσιο δειγματοληπτικών στοχευμένων ελέγχων, ώστε σε όλες τις πύλες εισόδου της χώρας να διασφαλίζεται ότι δεν θα ξεφύγει η κατάσταση, αν υπάρξουν κρούσματα. 

Επίσης, υπάρχει ένα πλάνο ιχνηλάτησης και ενίσχυσης των υγειονομικών δομών σε όλη την επικράτεια, κυρίως στα μικρότερα νησιά, προκειμένου όταν εντοπίζονται κρούσματα, να μπορούν να απομονώνονται και να αποφεύγεται η διασπορά στην κοινότητα.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΒΙΝΤΕΟ : Στον Αθηνιό, κατά τη διάρκεια χειρισμών πρόσδεσης, προσέκρουσε ελαφρά στις 7 το πρωί το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο “Πρέβελης”