Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ για τα ΚΑΜΠΙΑ


Ρωτώντας τους ντόπιους για μια ήρεμη παραλία χωρίς αέρα και πολυκοσμία, μάθαμε την Καμπιά. 
Ένας ήσυχος κόλπος με βότσαλα και κρυστάλλινα νερά, όπου κολυμπήσαμε πολλές ώρες, και ένα μικρό ταβερνάκι ακριβώς μπροστά από την παραλία, με ντόπιους μεζέδες και ψάρια φρεσκότατα από τη βάρκα του ιδιοκτήτη.

Καλαμάρι στα κάρβουνα, φάβα και ντοματοκεφτέδες του ονείρου. Αργά το μεσημέρι βρεθήκαμε να παίζουμε κρεμάλα με τη μικρή κόρη του ιδιοκτήτη (που ήταν λίγο μεγαλύτερη από τη δική μας) και το απόγευμα εξερευνήσαμε με βάρκα τις κοντινές «διάσημες» παραλίες, την κόκκινη και τη λευκή. Λίγο πριν νυχτώσει, πίναμε κρασί και τρώγαμε τηγανητό ψάρι, κέρασμα του παππού της φιλόξενης οικογένειας που είχε την ταβέρνα και δεν μας άφηναν να φύγουμε χωρίς να υποσχεθούμε ότι θα τους ξαναεπισκεφθούμε σύντομα.

Μετά από τέσσερα χρόνια, η υπόσχεση μένει μετέωρη και περιμένει με νοσταλγία την εκπλήρωσή της με μια επίσκεψη στην πανέμορφη Σαντορίνη.

– Νατάσσα Ζάικου-Καρατσώρα

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΒΙΝΤΕΟ : Στον Αθηνιό, κατά τη διάρκεια χειρισμών πρόσδεσης, προσέκρουσε ελαφρά στις 7 το πρωί το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο “Πρέβελης”