Μάνος Κόνσολας: Χρειαζόμαστε μείωση ΦΠΑ σε μεταφορές, διαμονή κι εστίαση!

Την πεποίθηση του ότι απαιτείται μια διακριτή μείωση του ΦΠΑ σε μεταφορές, διαμονή και εστίαση ώστε να αντιμετωπισθεί "η μεγαλύτερη κρίση που πέρασε ποτέ ο ελληνικός τουρισμός", αποκαλύπτει ο υφυπουργός Τουρισμού Μάνος Κόνσολας σε αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στο Tornos News.
Όπως τονίζει ο Βουλευτής Δωδεκανήσου και Αναπληρωτής Καθηγητής Πανεπιστημίου Αιγαίου σε ερώτηση για το ενδεχόμενο απώλειας της φετινής σεζόν, "ασφαλή εκτίμηση κανείς δεν μπορεί να κάνει...είναι δεδομένο ότι το πρώτο εξάμηνο θα καταγράψουμε απώλειες, λόγω των συνθηκών που έχουν δημιουργηθεί. Ακόμα και αν εξομαλυνθεί η κατάσταση στην Ελλάδα και υπάρξει ύφεση στα κρούσματα, δεν υπάρχει βεβαιότητα για μια καλή τουριστική σαιζόν. Φτάνει να δει κανείς το κλίμα και τις συνθήκες που επικρατούν στις ευρωπαϊκές χώρες, που αποτελούν και τον βασικό τροφοδότη με επισκέπτες του ελληνικού τουρισμού. Θέλω να είμαι ειλικρινής με όλους, δεν θέλω να χαϊδεύω αυτιά. Δυστυχώς, η ύφεση στην ευρωπαϊκή οικονομία, αλλά, κυρίως, ο φόβος των ανθρώπων αποτελούν ανασχετικό παράγοντα για τον τουρισμό."
Συνεπώς, η "επόμενη μέρα θα είναι πολύ δύσκολη" κι ο αρμόδιος υφυπουργός υπογραμμίζει ότι αυτό που χρειαζόμαστε είναι "μια εκτίναξη της ανταγωνιστικότητας του τουρισμού μας." 
Ο κ. Κόνσολας διαβεβαιώνει ότι θα υπάρξουν και νέα μέτρα στήριξης για τις επιχειρήσεις, αλλά και τους εργαζόμενους στον τουρισμό, επισημαίνοντας ωστόσο ότι τα περιθώρια δεν είναι ανεξάντλητα. "Δεν υπάρχει ανεξάντλητη πηγή χρημάτων, ούτε το Κράτος μπορεί να συντηρεί για μεγάλο χρονικό διάστημα επιχειρήσεις, επαγγελματίες και εργαζόμενους, καμία οικονομία δεν αντέχει να κάνει κάτι τέτοιο," εξηγεί.
Αποστέλλει δε ένα βαρυσήμαντο μήνυμα προς τους επιχειρηματίες, τους επαγγελματίες και τους εργαζόμενους στον τομέα του τουρισμού, στην παρούσα, εξαιρετικά δυσμενή και κρίσιμη συγκυρία:
"Τα πράγματα είναι δύσκολα και πρέπει όλοι να έχουμε πλήρη συναίσθηση της πραγματικότητας. Κυρίως, όμως, πρέπει να διατηρήσουμε την κοινωνική συνοχή, πρέπει να δώσουμε αυτή τη μάχη όλοι μαζί. Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για να αντιμετωπίσουμε ενδεχόμενες αρνητικές συνέπειες μέσα στο 2020, διαμορφώνοντας τις προϋποθέσεις για μια άμεση ολική επαναφορά και ενίσχυση της δυναμικής του τουρισμού μας. Από τους ανθρώπους του τουρισμού ποτέ δεν έλειψαν οι δημιουργικές ιδέες, ούτε τώρα θα λείψουν. Δεν θα μας γονατίσουν οι δυσκολίες, η Ελλάδα στον τουρισμό είναι καταδικασμένη να κάνει πορεία πρωταθλητισμού, να κοιτάζει πάντα ψηλά."

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΒΙΝΤΕΟ : Στον Αθηνιό, κατά τη διάρκεια χειρισμών πρόσδεσης, προσέκρουσε ελαφρά στις 7 το πρωί το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο “Πρέβελης”