Έκλεισε ένας χρόνος της νέας Δημοτικής Αρχής.

 


Ένας χρόνος κλείνει από την Ορκωμοσία της νέας Δημοτικής Αρχής στη Σαντορίνη.

Ένας χρόνος που στο μεγαλύτερο μέρος του αντανακλά η Παγκόσμια επιδημία του Κορωνιού και ως εκ τούτου τα περιθώρια για να προγραμματιστούν αλλά και υλοποιηθούν πράγματα ήταν περιορισμένα.
Σήμερα και έχοντας παρακολουθήσει μέρα με τη μέρα αυτό το χρόνο μπορούμε να πούμε ότι υπάρχουν αρκετά θετικά στοιχεία που μπορεί κάποιος να χρεώσει στη νέα Δημοτική Αρχή αλλά και  αρνητικά, που αυτά  κυρίως εντοπίζονται στην καθημερινότητα και την αντιμετώπιση των παραπόνων των πολιτών.
Ο Δήμος παίρνει άριστα στις επαφές του με την κεντρική διοίκηση.
Ήταν άριστη η οργάνωση και υποδοχή του προέδρου της Δημοκρατίας και επίσης άριστη και υποδειγματική η οργάνωση της επίσκεψης του πρωθυπουργού και των υπουργών της Κυβέρνησης στο νησί.
Τα αποτελέσματα όλης αυτής της κινητοποίησης αναμένονται, καθώς τα αρμόδια Υπουργεία ετοιμάζουν το καθένα ξεχωριστά τους φακέλους τους, για την αντιμετώπιση των χρόνιων προβλημάτων του νησιού μας.
Απορρίμματα , κατασκευή υποδομών , χωροταξικό κ.λ.π.
Σε ότι αφορά τον τομέα της καθαριότητας , εκεί ο Αντιδήμαρχος Σπύρος Δρόσος, με την τεράστια εμπειρία αλλά και όπως φάνηκε εκ του αποτελέσματος, όρεξη, τα κατάφερε μια χαρά.
Ωστόσο θα θέλαμε να δούμε αν θα ήταν εξ ίσου καλά τα αποτελέσματα της προσπάθειάς του σε μια Σαντορίνη που θα ήταν γεμάτη με επισκέπτες και όχι με 20-30% μόνο πληρότητα και αντίστοιχο όγκο απορριμμάτων.
Θα έχουμε βέβαια την ευκαιρία , ελπίζουμε , αυτό να το δούμε εν καιρώ.
Στα θετικά καταλογίζουμε και τον καθαρισμό στις άκρες του οδικού δικτύου καθώς και την λειτουργία μηχανημάτων καθαριότητας που είχαμε καιρό να τα δούμε στο δρόμο.
Αξιοσημείωτη της πρώτης αυτής περιόδου είναι η δραστηριότητα της Αντιδημάρχου κ. Σοφίας Κίτσου, στην οποίαν οι πολίτες χρεώνουν την λειτουργία 11 παιδικών χαρών, καθώς και τον καλλωπισμό περιοχών τις οποίες ο Δήμος είχε εγκαταλείψει.
Επίσης η Αντιδήμαρχος σε αυτό το πρώτο χρόνο χρεώνεται και την μοναδική πολιτιστική εκδήλωση που πραγματοποίησε ο Δήμος. (ο Κορωνοϊός σίγουρα απέτρεψε την διοργάνωση και άλλων).
Η Σοφία Κίτσου μαζί με τον Σπύρο το Δρόσο θα μπορούσαν ίσως να βαθμολογηθούν με τον μέγιστο βαθμό αποδοτικότητας από πέρσι τον Σεπτέμβριο και ελπίζουμε να συνεχίσουν με την ίδια θέρμη τη προσπάθειά τους.
Ο Αντιδήμαρχος παιδείας και αθλητισμού φαίνεται επίσης να προσπάθησε αρκετά να κρατήσει, παρά τις δυσκολίες, τα σχολεία μας σε καλό επίπεδο, ενώ ο έτερος Αντιδήμαρχος κ. Μαντούσης  δεν είχε το χρόνο να εφαρμόσει ακόμα τις ιδέες του σχετικά με το κυκλοφοριακό κ.λ.π.
Σε ότι αφορά το πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου μπορεί να του χρεώσει κάποιος, επικαλούμενος την απειρία του μια φιλότιμη προσπάθεια να κρατήσει ίσες αποστάσεις από τις Δημοτικές παρατάξεις.
Στη Δημοτική Αρχή  γενικότερα πρέπει να χρεώσουμε στα θετικά, τον τρόπο με τον οποίον χειρίστηκε το θέμα του Κορωνοϊού.
Δεν έχουμε δει κάποιες προστάσεις από άλλες Δημοτικές παρατάξεις για κάτι καλύτερο που θα μπορούσε να γίνει.
Επικοινωνιακά, κυρίως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Δήμαρχος παίρνει άριστα
 πάντως. καθώς κάθε του ανάρτηση παίρνει εκατοντάδες
like, για διάφορους λόγους.
(πρέπει να προσέξει ο Δήμαρχος και να μην τα θεωρεί επιβράβευση του έργου του, γιατί αν ήταν έτσι, τότε τα
like που συγκεντρώνουν διάφορες μπικινοφορούσες στο face book φτάνουν για να γίνουν Προεδρίνες Δημοκρατίες)
Επίσης έχει φροντίσει να κρατά καλές σχέσεις με ΜΜΕ της Αθήνας και τα χρησιμοποιεί κατά το δοκούν, λίγο υπερβολικά αλλά τα πήγε γενικά καλά.
Για τα τοπικά Μέσα ενημέρωσης όχι μόνο δεν πρέπει ναχει παράπονο αλλά λειτούργησαν αυτόν τον πρώτο χρόνο σχεδόν σαν γραφείο τύπου του Δήμου, επίσης για  διάφορους λόγους, κυρίως όμως γιατί έπρεπε να στηριχθεί η νέα Δημοτική Αρχή στο ξεκίνημά της για το καλό του τόπου.
Κάτι αντίστοιχο έγινε και με τα δυο χρόνια της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής, μέχρι εκείνη να γυρίσει τη πλάτη στα τοπικά μέσα ενημέρωσης και να επιλέξει άλλους τρόπους επικοινωνιακής πολιτικής αφήνοντας σχεδόν χωρίς ενημέρωση τον πολίτη.
Κάτι που έχει αναγνωρίσει ως λάθος του σήμερα ο κ. Νίκος Ζώρζος,
και για νάμαστε δίκαιοι υπήρξαν και μέσα ενημέρωσης που για δικούς τους λόγους λίγο μετά την Ορκωμοσία της Νέας Δημοτικής Αρχής, στάθηκαν επικριτικά απέναντί της για να μαλακώσουν στην συνέχεια και είτε να γίνουν συνοδοιπόροι, είτε κάποια άλλα να συνεχίζουν να ασκούν σκληρή κριτική ακόμα και σήμερα.
Ως κατακλείδα θα μπορούσε να πει κάποιος πως ο δύσκολος χρόνος που πέρασε, κυρίως λόγω Κορωνοϊού, δεν έχει δώσει ξεκάθαρη εικόνα στους πολίτες για να βγάλουν ασφαλή συμπεράσματα.
Όλοι περιμένουν την συνέχεια.
Περιμένουν να δουν το αναπτυξιακό σχέδιο « Σαντορίνη Πιλοτικός τουριστικός προορισμός» να ξεδιπλώνεται και να υλοποιείται σε συνεργασία με την πολιτεία.
Οι πολίτες τελούν εν αναμονή, για να διαπιστώσουν εάν δικαίως έδωσαν στις εκλογές στο σημερινό Δήμαρχο την ευκαιρία να δείξει πως μπορεί να χειριστεί με επιτυχία τα μεγάλα θέματα που απασχολούν τον τόπο, ή εάν πρόκειται για μια χαμένη τετραετία όπως αρκετές άλλες στο παρελθόν.
Ίδωμεν.
Ο Δύσκολος χειμώνας που είναι μπροστά μας θα βοηθήσει να βγάλουμε όλοι τα συμπεράσματα που πρέπει.
Για τους δύο συν-διοικούντες τον  Δήμο συμπολίτες μας θα ακολουθήσουν ξεχωριστά άρθρα.
Καλό μήνα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΒΙΝΤΕΟ : Στον Αθηνιό, κατά τη διάρκεια χειρισμών πρόσδεσης, προσέκρουσε ελαφρά στις 7 το πρωί το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο “Πρέβελης”